Liibüas rööviti neli Itaalia ajakirjanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile rööviti Itaalia välisministeeriumi teatel Liibüas neli Itaalia ajakirjanikku.

Ühel ajakirjanikul õnnestus helistada oma ajalehe toimetusse ja toimetaja teatel sõnas ta, et teda ja tema kolleege on pärast röövimist pekstud ning et üks nende juhtidest on tapetud, vahendab CNN.

Välisministeeriumi pressiesindaja Maurizio Massari sõnas, et neli reporterit rööviti 80 km kaugusel Tripolist ühel sõiduteel. Kuigi Massari teatel on siiani selgusetu, kes ajakirjanikud kinni võttis, arvas ministeerium, et tegu on Gaddafit pooldavate vägedega. Samuti pole teada, mida röövijad nõuavad.

Massari teatel on kõik tuntud Itaalia päevalehtede reporterid terved.

Avvenire välisuudiste toimetaja Paolo Alfieri teatas, et röövitud on Corriere della Sera ajakirjanikud Elisabetta Rosapina ja Giuseppe Sarcina, La Stampa ajakirjanik Sono Domenico Quirico ja Avvenire ajakirjanik Claudio Monici.

Röövijad lubasid Monicil toimetusse helistada. Kõne kestis pea umbes viis minutit.

Ajakirjanikud olid teel Zawiyast Tripolisse, kui neid teeblokiga peatati.

Monici palus teavitada Itaalia välisministeeriumit ja teisi päevalehti. Ta ei öelnud, mida röövijad nõuavad.

Alfieri teatel on kõigi ajakirjanike puhul tegemist kogenud sõjareporteritega.

Monici jõudis telefonikõnes lisada, et Zawiyas toimub tulistamine, mis pole pelgalt võidu tähistamiseks õhku tehtavad lasud.

Itaalia konsul Banghazis Guido De Sanctis sõnas eile hilisõhtul, et sai ühe ajakirjanikuga ühendust. Konsuli teatel on reporterid terved ja asuvad Tripolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles