Liibüa mässajad rüüstavad Gaddafi perekonna luksuskodusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa mässuliste väeüksused rüüstavad diktaator Muammar Gaddafi pereliikmete luksuskodusid.

Juba varem edastas maailma meedia fotosid, mille on mässajaid näha Gaddafi peakatteid pähe proovimas ning tema golfiautoga sõitmas, kirjutab Helsingin Sanomat.

Selle nädala kolmapäeval tungisid mässajad Gaddafi tütre, 36-aastase Aisha Gaddafi koju.

Maailma meediasse paisati pilte, millelt on näha, kuidas ülestõusnud tühjendasid Aisha garderoobi rõivastest ning lappasid ta fotoalbumeid.

Võitlejad tundsid end mõnusalt ka naise luksuskodu diivanitel lamades.

Üks diivanitest meenutab oma kujult näkki. Uudisteagentuuri AP andmetel on diivaninäkil Aisha nägu.

Advokaadina töötanud Aisha asukoht ei ole teada. Aisha Gaddafi töötas Liibüa saadikuna ÜRO juures ning ta oli ka Iraagi eksdiktaatori Saddam Husseini kohtuprotsessil, kus ta oli üks Saddami kaitsjaid.

Muammar Gaddafi Tripoli kodu rüüstati samuti. Mässajad tegid pilte, millel on näha kuidas nad diktaatori suurt luksusvoodit lõhkusid.

Samuti poseerisid mässulised sõdurid Gaddafi beduiinitelgis, mida diktaator kasutas oma välismaareisidel.

Lisaks isa ja tütre kodule rüüstati ka Gaddafi poja Al-Saadi rannasuvilat. Suvila rüüstamises osalenud noormees võttis enda sõnul sealt kaasa alkoholi, kuldse varrega hambaharja ning trendiriideid.

Mässajate sõnul ei ole Gaddafi perekonnaliikmete kodude rüüstamine lihtsalt eraomandi riisumine.

Võitlejate arvates on tegemist  negatiivse rikkuse hävitamisega. See rikkus on nende sõnul saadud Liibüa rahva vere ja higi hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles