Egiptuse uudisteagentuur: al-Gaddafi põgenes Alžeeriasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed värvivad ust selliseks, nagu on ülestõusnute lipp Liibüas. Pilt on tehtud Lääne-Liibüas Zuwaras.
Mehed värvivad ust selliseks, nagu on ülestõusnute lipp Liibüas. Pilt on tehtud Lääne-Liibüas Zuwaras. Foto: SCANPIX

Kuuest soomustatud Mercedesest koosnenud konvoi sõitis eile Liibüast Alžeeriasse, teatas täna Egiptuse riiklik uudisteagentuur MENA viitega Liibüa mässulistele.

Teadet oli võimatu kontrollida ja samas pole selge, kes võisid autodes viibida, vahendas Reuters. MENA allikas aga spekuleerib võimalusega, et Gaddafi ja tema pojad põgenesid Liibüast.

«Tõenäoline, et neis autodes olid Liibüa kõrged ametiisikud ja võimalik, et Gaddafi koos poegadega,» tsiteerib MENA oma allikat.

Egiptuse uudisteagentuur toetub oma väites mässuliste militaarnõukoguga seotud inimest Ghadamise linnas, mis jääb Alžeeria piiri lähistele. Konvoid turvas kõrbenomaadide sõjaväeüksuse juht, kes on ilmselt tegutsenud al-Gaddafi heaks.

Allikas kinnitas, et mässulised ei suutnud konvoid peatada.

Liibüa mässulised teatasid eile, et nad olid väga lähedal Gaddafi vangistamisele, kes on silmapiirilt kadunud pärast Bab al-Aziziya kindluse langemist ülestõusnute kätte teisipäeval.

Alžeeria ametnikud pole seni kommenteerinud väiteid piiri ületanud konvoist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles