USA demokraadid senatis superenamust ei saanud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklasest senaator Saxby Chambliss valiti tagasi ja sellega kadus demokraatidel ka võimalus nn superenamuse saavutamiseks senatis.
USA vabariiklasest senaator Saxby Chambliss valiti tagasi ja sellega kadus demokraatidel ka võimalus nn superenamuse saavutamiseks senatis. Foto: Reuters / Scanpix

Georgia osariigis eile korraldatud kordusvalimise järel sai selgeks see, et novembris USA uueks presidendiks valitud Barack Obama päris ilma tõketeta oma plaane Kongressis läbi suruda ei saa.

Nimelt ei suutnud demokraadid selles osariigis siiski saavutada otsustavat võitu, mis oleks nende leeri kuuluvate senaatorite arvu tõstnud 60 peale ja välistanud igasuguse tõsisema vastutegevuse võimaluse, vahendas AFP.

Georgia kordusvalimisel oli peaaegu kõigi sedelite äralugemise järel kindlalt juhtimas vabariiklasest senine senaator Saxby Chambliss, kelle poolt antud häälte arv küündis üle 57 protsendi, mistõttu tunnistas demokraadist väljakutsuja Jim Martin oma kaotust.

USA novembrikuistel valimistel kindlalt lüüa saanud vabariiklastele jääb seega vähemuses olemisest hoolimata alles võime tekitada sajaliikmelises ülemkojas protseduurilisi takistusi demokraatide töö pidurdamiseks.

Praeguseks on senati valimistulemused otsustamata veel vaid ühes osariigis, sest Minnesotas loetakse sedeleid uuesti üle ning seal on kahe kandidaadi vahe peaaegu olematu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles