Baski ärimees langes ilmselt ETA ohvriks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baski politseinik valvamas tulistamispaiga lähedal.
Baski politseinik valvamas tulistamispaiga lähedal. Foto: AP / Scanpix

Hispaania põhjaosa baskidega asustatud regioonis lasksid ametivõimude arvates ilmselt ETA sissid maha ärimehe, kes oli seotud kiirraudteeprojektiga, mille vastu separatistid on pikalt võidelnud.

 

Politsei teatel toimus tulistamine kella ühe ajal päeval Azpeitia linnas, ühe restorani juures olevas autoparklas. Raskelt haavata saanud eakas mees suri umbes tund aega hiljem, vahendas AFP.

Meedia andmetel oli ohvriks 71-aastane Ignacio Uria Mendizabal, kes juhib kompaniid Altuna y Uria, mis osaleb vastuolulise raudtee ehitamisel. Teda tulistati väidetavalt korra pähe ja kaks korda rinda. Sündmuspaigalt põgenenud ründajaid oli ilmselt kaks.

ETA on varem korraldanud kolm pommiplahvatust uue raudteega töötavate firmade vastu, kuid seni pole need ohvreid põhjustanud. «Kõik viitab ETA peale,» tunnistas ka üks terrorivastase rühma allikas.

Kui see vastab tõele, oli tänane rünnak rühmituse esimene pärast seda, kui vahistati selle arvatav sõjaline juht Garikoitz Aspiazu ehk Txeroki. Samuti oleks see esimene kord, kui terroristid kellegi maha lasevad pärast munitsipaalnõuniku Isaias Carrasco tapmist mullu märtsis, vahetult enne üldvalimisi Hispaanias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles