Mässulised on veendunud, et Gaddafi on Liibüas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitav Muammar Gaddafi karikatuuril Tripolis.
Tagaotsitav Muammar Gaddafi karikatuuril Tripolis. Foto: SCANPIX

Muammar Gaddafi viibib peaaegu kindlalt Liibüas, teatasid täna Liibüa üleminekunõukogu kõrged ohvitserid. Neist ühe sõnul on mässulistel õigus võimult tõrjutud diktaator ka tappa, kui ta alla ei anna.

«Minul on selline informatsioon: 80-protsendise kindlusega on Gaddafi siiani Liibüas,» ütles üleminekunõukogus sõjaväeküsimuste eest vastutav Omar Hariri AFP-le.

Hariri sõnul kahtlustavad mässulised, et Gaddafi peidab end kas Tripoli äärelinnas või pealinnast kagus asuvas Bani Walidis. Ta rõhutas, et kuna Liibüa on sõjajalal, võib info kiiresti muutuda.

Ka ajutiselt siseministeeriumi juhtiv Ahmed Darrad teatas, et Gaddafi arvatakse olevat Liibüas. Darrad lisas, et mässulistel on õigus ta tappa. «Ta tapab meid. Ta on kurjategija ja lindprii. Kõikjal maailmas on nii, et kui kurjategija ei anna end üles, on korrakaitsjatel õigus ta tappa,» sõnas Darrad.

Gaddafi tabamine on mässuliste jaoks nüüd esmane eesmärk. Nad on enda sõnul vabastanud enamiku Liibüa territooriumist, ehkki režiimile lojaalsed väed keelduvad Gaddafi kodulinnas Sirtes alla andmast.

Darradi sõnul on Liibüa kodusõda nõudnud üle 50 000 inimohvri ja haavatuid ning kadunuid võib-olla 100 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles