Kolmes India lennujaamas on häireolukord

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India pealinna New Delhi rahvusvahelises lennujaamas tugevdati julgeolekukontrolli.
India pealinna New Delhi rahvusvahelises lennujaamas tugevdati julgeolekukontrolli. Foto: AP / Scanpix

India kuulutas riigi kolmes lennujaamas välja häireolukorra ning karmistas sõidukite ja pagasi kontrolli.


Häireseisukord kuulutati muuhulgas välja ka pealinna New Delhi rahvusvahelises lennujaamas, kus kohaliku televisiooni teatel patrullivad politseinikud, vahendas Reuters.

Julgeolekujõudusid on tugevdatud ka tööstuskeskuse Chennai ja infotehnoloogiakeskuse Bangalore lennujaamas.

India televisiooni andmetel on häireolukorra põhjuseks vähetuntud Deccani mudžaheedide rühmituselt saadud elektronkiri. Sama rühmitus võttis vastutuse ka möödunud nädalal toimunud Mumbai terrorirünnakute eest, kuigi veriseid rünnakuid seostatakse rohkem Pakistanis illegaalselt tegutseva äärmusliikumise Lashkar-e-Tayyibaga. India ametiisikute sõnul puuduvad neil väidetava elektronkirja kohta aga igasugused andmed.

Samuti seostatakse häireolukorda 6. detsembriga, mil Indias tähistatakse 16. sajandist pärit mošee lammutamise aastapäeva. India põhjaosas asuva Ayodhya mošee lammutasid hindude rühmitused 16 aastat tagasi ning see põhjustas üle kogu riigi hindude ja moslemite vahelisi kokkupõrkeid.

Lennujaamade julgeolekut tugevdati kõigest neli päeva pärast seda, kui radikaalsete islamistide vastupanu suudeti Mumbais lõplikult maha suruda. Viimaste teadete kohaselt hukkus terrorirünnakutes 171 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles