Putin näeb «nooreurooplastes» foobiaid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves (esiplaanil) ja tema Ukraina ja Leedu kolleegid – Viktor Juštšenko (taga), Valdas Adamkus (paremalt teine) ning Läti peaminister Ivars Godmanis (paremal) esinesid eile Thbilisi südalinnas tuhandetele juubeldavatele grusiinidele.
President Toomas Hendrik Ilves (esiplaanil) ja tema Ukraina ja Leedu kolleegid – Viktor Juštšenko (taga), Valdas Adamkus (paremalt teine) ning Läti peaminister Ivars Godmanis (paremal) esinesid eile Thbilisi südalinnas tuhandetele juubeldavatele grusiinidele. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa peaminister loodab, et ka uued Euroopa Liidu liikmesmaad tunnistavad lõpuks vajadust vaadata suhetes venelastega tulevikku ja mitte klammerduda mineviku külge.

 

Euroopa Liit on viimastel aastatel laienenud peamiselt endiste sotsmaade arvelt ning see on toonud pingeid ka ühenduse suhetesse Venemaaga.

Putini arvates on selle põhjuseks asjaolu, et eeskätt «nooreurooplaste» seas on taagaks väga palju minevikust kaasa võetud foobiaid.

Samas avaldas ta lootust, et ka neis riikides ja eriti juhtivates ringkondades saadakse aru vajadusest edasi liikuda, vahendas RIA Novosti.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles