Liibüa ülestõusnud saavad 15 miljardi dollari suuruse rahasüsti

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy paremal), Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu esimees Mustafa Abdel Jalil (keskel) ja Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu juht Mahmoud Jibril(vasakul)eilsel Pariisi konverentsil.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy paremal), Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu esimees Mustafa Abdel Jalil (keskel) ja Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu juht Mahmoud Jibril(vasakul)eilsel Pariisi konverentsil. Foto: SCANPIX

Maailma liidrid vabastasid Liibüa ülestõusnute abistamiseks 15 miljardi dollari (10,5 miljardit eurot) väärtuses külmutatud varasid, vahendab AFP.

«Me tahame liibüalastele tagasi anda külmutatud raha, mis oli neilt endilt varastatud,» sõnas eilsel Pariisi kohtumisel Prantsumaa president Nicolas Sarkozy.

Kohtumist koos Briti peaministri David Cameroniga juhatanud Sarkozy rõhutas veel vajadust lepituse ja andestuse järele.

Ta lisas, et õhurünnakud jätkuvad seni, kuni leitakse Liibüa endine liider Muammar Gaddafi. Gaddafi tegi eile Liibüa lojalistide telekanalis avalduse, kus lubas mitte kunagi alistuda, vahendab BBC.

Eilsel Pariisi kohtumisel lubas Liibüa rahvusliku üleminekunõukogu (NTC) esimees Mustafa Abdel Jalil, et järgneva 18 kuu jooksul valmib uus põhiseadus ja korraldatakse valimised.

Pariisi konverentsil osalenud riikide nimekiri oli NTC jaoks juba iseenesest töövõit, kuna uut valitsust lubasid toetada Hiina, eelnevalt skeptiline Venemaa ja Liibüa tõrges naaber Alžeeria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles