Itaalia väikelinn kuulutas end iseseisvaks

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filettino linnapea Luca Sellari näitab linnakese oma rahatähte fioritot, mida kaunistab tema enda näopilt.
Filettino linnapea Luca Sellari näitab linnakese oma rahatähte fioritot, mida kaunistab tema enda näopilt. Foto: SCANPIX

Kesk-Itaalia väikelinn kuulutas end iseseisvaks ja asus omale raha trükkima. Sel kombel protesteerivad Roomast 100 kilomeetrit ida pool asuva Filettino linna võimud valitsuse kärpekava vastu, vahendab BBC.

Uute seaduste järgi peaks Filettino ühinema halduskulude kokkuhoidmiseks naaberlinna Treviga.

Oma ameti kaotamise ohus tuli Filettino linnapeale Luca Sellarile idee kuulutada linn iseseisvaks ja hakata uut raha trükkima.

Värskel rahatähel on kujutatud meeri enda nägu. Linnakese elanikud on seda juba kohalikes poodides kasutama hakanud. Olukord on toonud muidu vaiksesse Filettinosse ka hulga turiste, kes ostavad uut raha endale suveniiriks.

Linnapea sõnul on ta võimaliku iseseisvumise osas väga optimistlik. Ta lisas, et kui tervikuna Itaalia territooriumist ümbritsetud San Marino on iseseisev, siis ta ei näe ühtki põhjust, miks seda ei võiks olla  Filettino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles