Siberis kukkus alla Vene hävitaja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude MiG-29.
Vene õhujõudude MiG-29. Foto: Wikipedia.org

Taga-Baikali krais kukkus täna esialgsetel andmetel tehnilise rikke tõttu alla hävituslennuk MiG-29, mille piloot hukkus.

 

Vene agentuuride andmetel juhtus õnnetus Tšitaa oblastis, viie kilomeetri kaugusel Domna lennuväljast. Maa peal kannatanuid või kahjustusi ei ole, teatas RIA Novosti.

Hukkunu oli teise järgu lendur, hävitajate eskadrilli komandöri abi.

Vene õhujõudude juhataja kindralpolkovnik Aleksandr Zelin peatas katastroofi tõttu kõik Mig-29 lennud selles piirkonnas.

Hävitajate õnnetused on Vene lennuväes üsna sagedased. Tšitaa lähedal kukkus eelmine sama tüüpi lennuk alla oktoobris, ehkki siis jäi piloot ellu.

MiG-29 on juba üle-eelmise aastakümne alguses massitootmisse jõudnud Nõukogude/Vene hävituslennuk, millest on hiljem arendatud ka uuemad modifikatsioonid. Vene Föderatsiooni ja veel veerandsaja riigi õhujõududes on neid lennumasinaid kasutuses kokku üle 1600.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles