Minister: Saksamaal elab tuhat potentsiaalset islamiterroristi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuolulise mainega islamijutlustajad Pierre Vogel (paremal) ja Abu Ameenah Bilal Philips esinemas Frankfurdis.
Vastuolulise mainega islamijutlustajad Pierre Vogel (paremal) ja Abu Ameenah Bilal Philips esinemas Frankfurdis. Foto: SCANPIX

Saksamaal elab tuhat potentsiaalset islamiterroristi, kellest 128 võib pidada võimeliseks rünnakuid läbi viima, vahendas nende siseministri Hans-Peter Friedrichi sõnu ajalehele Bild uudistevõrk AFP.


Ministri sõnul on viimastest umbes 20 saanud väljaõpet terrorirühmitustega seotud treeninglaagreis ja neil isikuil hoiavad silma peal riigi julgeolekuteenistused.

Friedrich lisas, et ei pea väga tõenäoliseks rünnakut, mille ulatus oleks võrreldav 2001. aasta 11. septembril USAs toimunuga. «Me kasutame paljusid kaasaegseid julgeolekumeetmeid ja teostame uurimist otse äärmusvõrgustike südames,» lausus ta.

Minister märkis, et kuigi Osama bin Ladeni surm nõrgestas Al Qaedat, kujutab see organisatsioon siiski ohtu. Suurim oht tuleb aga tema hinnangul siiski pigem üksi tegutsevatelt ründajatelt, keda on keerukam tabada.

Friedrichi intervjuu oli seotud Saksamaal alanud kohtuprotsessiga 21-aastase Kosovo moslemi üle, kes lasi väidetavalt islamistliku propaganda mõjul Franfurdi lennujaamas maha kaks Afganistani teel olnud USA sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles