Enamik Inglise mässajaid oli varem kohtu poolt karistatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnson.
Londoni linnapea Boris Johnson. Foto: SCANPIX

75 protsenti inimestest, kes möödunud kuul Inglismaa linnades puhkenud rahutuste käigus vahistati, oli varem kohtulikult karistatud, teatas täna Londoni linnapea.

«Mis muutis tõenäolisemaks, et keegi märatsema hakkaks? Selleks oli eelnev kontakt politseiga ja see on probleem, millega me peame võitlema,» ütles Boris Johnson AP teatel parlamendi alamkoja sisekomisjonile.

Briti justiitsministeeriumi teatel on kohtu ees käinud üle 1500 inimese, kes rahutustega seoses arreteeriti. Neist 22 protsenti olid nooremad kui 17-aastased, 91 protsenti meessoost. Johnson ütles, et 75 protsendil vahistatutest oli kriminaalne taust, mingisugunegi varasem kokkupuude politseiga oli 83 protsendil.

Linnapea süüdistas retsidivistide kõrges arvus Briti justiitssüsteemi tegematajätmisi.

Augusti alguses Londonist teistesse Inglise linnadesse levinud rahutused olid kõige massilisemad korrarikkumised Suurbritannias pärast 1980ndaid. Surma sai viis inimest, rüüstati kümneid poode ja süüdati hooneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles