Paet kohtus Moldova ja Tadžikistani kolleegiga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paet kohtus eile Helsingis Moldova kolleegi Andrei Strataniga ning Tadžikistani asevälisministri Abdullo Juldaševiga.

Urmas Paet ja Andrei Stratan kõnelesid Euroopa Liidu ja Moldova koostööst ning Moldova reformiprotsessist, teatas välisministeerium.

Paeti sõnul vajab Moldova suuremat Euroopa Liidu poolset tuge ja koostööd.

«Kindlasti on vajalik võimalikult peatne viisalihtsustuslepingu sõlmimine Moldovaga ning igakülgne koostöö. Soovime, et kõnelused uue Moldova-EL raamlepingu üle algaksid nii pea kui võimalik,» rõhutas Paet.

Välisminister Paeti sõnul aitab Euroopa Liidu tugi Moldovale lahendada ka Transnistria küsimust.

Moldova on Eesti üks neljast tähtsaimast arengukoostöö partnerriigist.

«Moldova-poolne oluline samm suhete tihendamiseks Eestiga oli ka saatkonna avamine Tallinnas,» sõnas välisminister Paet.

Kohtumisel Tadžikistani asevälisministriga käsitleti võimalusi majanduskoostöö tihendamiseks ning Eesti kogemuse kasutamist reformide läbiviimisel Tadžikistanis. Paet esitas Tadžikistani kolleegile kutse külastada Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles