Uruguay president vabandas vägistamiskahtlusega sõdurite pärast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Haitil.
ÜRO rahuvalvajad Haitil. Foto: SCANPIX

Uruguay riigipea Jose Mujica vabandas kaasmaalastest ÜRO rahuvalvajate pärast, kes väidetavalt vägistasid Haitil kohalikku teismelist noormeest.

Kuigi sõdurite lubamatu sugukire rahuldamine pole kinnitust veel leidnud, nimetas Mujica sõduritele süüks pandavat käitumist häbiväärseks, lubades neid süüdimõistmise korral ka karmilt karistada, vahendas uudistevõrk AFP.

«Sellel kohutaval ajal soovin ma teie ning kalli ja kangelasliku Haiti rahva ees vabandada ülekohtu eest, mille mõned minu kodumaa sõdurid toime panid,» pöördus Mujica ohvrite ja haitilaste poole. «Ma jagan teie kurbust, nagu oleks see minu oma,» lisas riigipea, kes lubas juhtunu põhjalikku uurimist.

Väidetavalt vägistasid viis Uruguay mereväelast ÜRO baasis Haiti edelaosas noormeest, kes Associated Pressi teatel on 18-aastane. Rünnak on mobiiltelefoni videokaameraga salvestatud ning klipp sellest on jõudnud ka internetti.

Uruguay kaitseministri Eleuterio Fernandez Huidobro sõnul saadetakse viis vägistamises kahtlustatavat rahuvalvajat sel nädalal tagasi nende kodumaale, kus nende üle kohut mõistetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles