Indias hukatakse kodulinde

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded kanad ja haned lähevad nädalavahetusel hukkamisele Assami osariigis, sest seal leidsid kinnitust kartused linnugripi puhangust kodulindude seas.

 

Laboritestides tuvastati, et umbes paarikümmet küla hõlmavas piirkonnas levib linnugripi surmatoov H5N1 viirusetüvi, vahendas Reuters. Hukatavaid linde on neis külades pea poolsada tuhat.

Ilmselt kõik siiski võimudel libedalt ei lähe, sest linnukasvatajad juba kurdavad, et neile ei pakuta piisavalt kompensatsiooni. Kohalike sõnul maksab turul üks kana 44 senti, ent hukkamisel saadakse vaid 40 senti, mis pole nende hinnangul õiglane.

«See on nii ebaõiglane. Meie elatis sõltub farmidest. Ma ei tea mida teha. See on enesetapu olukord,» nentis üks neist.

Tervishoiutöötajad on samal ajal sisenenud küladesse, et kontrollida, ega inimestel linnugripi sümptomeid pole. India pole veel teatanud ühestki sellesse tõppe nakatanud inimesest. Esimene linnugripi puhang selles riigis avastati kahe aasta Maharashtra osariigis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles