NATO juht: meil puudub Gaddafi asupaiga kohta info

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen Foto: SCANPIX

Eile tõstatas nii NATO kui Liibüa rahvuslik ülemineku nõukogu küsimuse, kus võib end varjata Liibüa diktaator Muammar Gaddafi.

Transatlantilise sõjalise liidu NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni sõnul ei ole neil Gaddafi asukoha ega liikumise kohta mitte mingisugust informatsiooni, edastab AFP:

«Mul ei ole tema kohta andmeid. Tahan siiski rõhutada, et Gaddafi ei ole NATO sõjalise tegevuse sihtmärk Liibüas,» lausus Rasmussen.

Liibüa ülemineku nõukogu esindaja sõnul olevat Gaddafit nähtud umbes kolm päeva tagasi.  Siis oli ta Liibüa lõunaosas asuvas Ghwatis  läbisõidul.

«Mitmete allikate andmetel püüab ta jõuda Tšaadi või Nigerisse,» lausus Liibüa ajutise valitsuse esindaja.

Damaskuses elava Iraagi ärimehe Mishan al-Juburi, kellele kuulub Süüria telekanal Al-Rai, andmetel on Muammar Gaddafi endiselt Liibüas paigas, kuhu ta vastastel puudub juurdepääs.

«Vestlesin temaga mõni aeg tagasi. Gaddafi on tuleviku suhtes optimistlik. Ta on enda sõnul siiani hästi hakkama saanud. Hea meelega läheks ta ise lahingusse ning oleks valmis surema kodumaa eest,» lausus al-Juburi.

Ka USA kaitseminister Leon Panetta on arvamusel, et Gaddafi on siiani Liibüas. Panetta rõhutas, et ka temal ei ole Liibüa diktaatori asukoha kohta informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles