India ärritus Pakistani pilakõne-uudise peale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India

 

süüdistas täna Pakistani katses juhtida tähelepanu kõrvale sellelt, et Mumbai rünnakud organiseeriti sellest riigist, kui lekitati meediasse lugu pilakõnest, mis oleks peaaegu nädala eest sõja vallandanud.

 

 

Pakistani juhtiv ingliskeelne päevaleht Dawn kirjutas eile, et eelmise nädala reedel president Asif Ali Zardarile tehtud ähvardav telefonikõne tundmatult isikult, kes esines India välisministri Pranab Mukherjee nime all, viis Islamabadi häireseisundisse ning riigi relvajõud kõrgendatud lahinguvalmidusse, vahendas Reuters.

«Ma saan selle sündmuste seeria kanda nende arvele Pakistanis, kes soovivad juhtida tähelepanu kõrvale faktilt, et Pakistani territooriumil tegutsev terroristlik rühmitus planeeris ja käivitas õudse rünnaku Mumbaile,» vastas Mukherjee avalduses, mis saadeti laiali pühapäeval.

Mukharjee hinnangul on murettekitav, et tuumarelva omav naaberriik võiks isegi kaaluda tegutsemist vaid libakõnele toetudes, taotleda sellega usaldusväärsust teiste riikide seas ning ajada avalikkust segadusse meediasse lekitatud pooliku looga. Tema sai enda sõnul pilakõnest teada alles «kolmandatelt riikidelt».

Mumbai politsei süüdistab verises aktsioonis Pakistanis tegutsevat liikumist Lashkar-e-Taiba, kuid samal ajal on ilmnenud juba, et sellega olid nähtavasti seotud ka India enda islamiusulised kodanikud.

USA riigisekretär Condoleezza Rice külastas sel nädalal nii Indiat kui ka Pakistani, et üritada leevendada pingeid, mis kuhjusid kahe tuumariigi vahele pärast eelmise nädala terrorirünnakuid.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles