Belgia loomaõiguslased protestisid sigade kastreerimise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Manneken Pisi juures toimunud meeleavaldus sigade munade eest.
Täna Manneken Pisi juures toimunud meeleavaldus sigade munade eest. Foto: SCANPIX

Belgia loomaõiguslaste rühmitus Gaia kutsus mehi täna solidaarsusest kastreeritavate sigadega mitte kandma aluspükse, kirjutab uudistevõrk AFP.


Aluspüksteta päevaga pidid mehed näitama solidaarsust piinaga, mille elab läbi umbes viis miljonit põrsast, kellel aasta jooksul Belgias munad maha võetakse.

«See on äärmiselt julm,» leidis Michel Vandenbosch, kes organiseeris kampaania «Laissez-les pendouiller» ehk «Lase neil rippuda». Meeleavaldus sigade munade eest toimus Belgia tuntumate monumentide hulka kuuluva Manneken Pisi juures.

«Sa tunned, kui kallid nad on ja kuidas sa ei tahaks olla sea olukorras,» jutustas pissiva poisi juurde tulnud munameeleavaldaja Thierry.

Kultpõrsaste munad võetakse maha mõned päevad pärast sündi selleks, et nende liha hiljem pannil haisema ei hakkaks. Loomaõiguslaste arvates tuleks sigu kastreerida pigem hormoonidega kui füüsiliselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles