Vene armee saab uue põlvkonna tankid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene T-90A tankid 2010. aasta 9. mail Punasel väljakul.
Vene T-90A tankid 2010. aasta 9. mail Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeeriumi teatel varustatakse armee uue põlvkonna tankidega järgneva üheksa aasta jooksul.

«Praegu töötavad Vene teadlased välja uue põlvkonna tanki ja 2014-2020 on meil kavas suur osa praegusest koondisest asendada uutega, et uued mudelid moodustaksid 70 protsenti kogu tankide arvust,» kommenteeris kaitseministeeriumi esindaja kolonelleitnant Sergei Vlasov RIA Novosti vahendusel.

Vene meedia teatel töötavad eksperdid praegu kahe uue tankimudeliga, millele on pandud nimeks T-95 ja T-99. Arendustöö on salajane ja pole teada, kumma kasuks relvajõudude valik langeb.

Spetsialistide eesmärgiks on välja töötada tank, mille tulejõud, juhitavus, elektroonika ning soomus oleksid paremad kui praegu Vene soomusvägede selgrooks oleval T-90-l, mis võeti kasutusele 1992. aastal.

Selle maksimaalne sõidukiirus maanteel ulatub 70 kilomeetrini tunnis, maastikul aga 50 kilomeetrini tunnis. T-90 relvastusse kuulub 125-millimeetrine suurtükk. Lisaks sellele kuulub tanki varustusse 12,7-millimeetrine ja 7,62-millimeetrine kuulipilduja.

Lisaks T-90-le on Vene maavägede koosseisus ka T-72 ja T-80 tüüpi tankid ning nende moderniseeritud versioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles