Egiptus saatis sõjaväelased Kairosse korda looma

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptus saatis Iisraeli saatkonda kaitsma sõdurid.
Egiptus saatis Iisraeli saatkonda kaitsma sõdurid. Foto: SCANPIX

Egiptuse võimud kuulutasid eile Kairos puhkenud rahutuste tõttu välja eriolukorra ning saatsid pealinna tänavatele korda looma sõjaväelased.

Soomusautode toetusel saabusid Iisraeli saatkonna juurde sajad sõdurid, et kaitsta saatkonnahoonet seda piiravate meeleavaldajate eest. Samuti on korrakaitsjad blokeerinud saatkonna juurde viivad teed, vahendas uudistevõrk AFP.

Egiptuse riigitelevisiooni teatel on rahutustes saanud surma kolm ja viga 448 inimest. Lisaks suri üks inimene südameataki tagajärjel.

Sajad meeleavaldajad marssisid eile Iisraeli saatkonna juurde ja purustasid seda piirava müüri, misjärel tungis umbes 30 demonstranti saatkonnahoonesse, visates selle akendest välja dokumente.

Väidetavalt on saatkonnahoone ründamise ajendiks augustis aset leidnud intsident. Egiptuse ametnike väitel tapsid piiril arvatavaid islamiradikaale jahtinud Iisraeli väeüksused 18. augustil viis Egiptuse korrakaitsjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles