74-aastasel sõjakurjategijal õnnestus põgeneda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubrovnik Horvaatias.
Dubrovnik Horvaatias. Foto: SCANPIX

Aprillis tabatud Bosnia serblaste sõjaaegne liider Božidar Vučurević põgenes Serbiast Bosniasse.

Horvaatia sadamalinna Dubrovniku pommitamises kahtlustatava Vučurevići advokaadi Svetozar Vujačići sõnul võttis 74-aastane kahtlusalune temaga eile ühendust. Vučurevići väitel on ta Bosnias ning soovib, et tema üle mõistetaks kohut just seal, vahendas uudistevõrk AFP.

Serbia politsei tabas Horvaatias ja Bosnias inimsusvastaste kuritegude pärast tagaotsitavaks kuulutatud Vučurevići tänavu aprillis ning ta paigutati pealinnas Belgradis asuvasse kinnipidamisasutusse. 17. juunil mees aga vabastati, kuid tal keelati väljasaatmisprotsessi arutamise ajal maalt lahkuda.

Väidetavalt õnnestus Vučurevićil jõuda Bosnias asuvasse Trebinjesse. Seejuures oli Vučurević Trebinje linnapea, kui 1991. aastal puhkes Serbia ja Horvaatia vahel sõda.

Vučurevićile pannakse lisaks inimsusevastastele kuritegudele süüks ka kultuuripärandi hävitamist, kuna ajalooline Dubrovniku vanalinn kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles