USAs peeti kinni lennukis liiga kaua WCd külastanud reisijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA julgeolekutöötajad eile Detroidi lennuväljal kontrollimas Frontier Airlinesi lennukit.
USA julgeolekutöötajad eile Detroidi lennuväljal kontrollimas Frontier Airlinesi lennukit. Foto: SCANPIX

Politsei pidas eile USAs Detroidi lennuväljal kinni kolm lennureisijat, kes veetsid meeskonnaliikmete sõnul liiga kaua aega WCs. Intsidendi tõttu saatsid reisilennukit ka kaks F-16 hävitajat.

Denverist startinud Frontier Airlinesi lennuki pardal olnud kolm reisijat – kaks meest ja üks naine – pandi pärast maandumist käeraudadesse ja vabastati hilisõhtul pärast ülekuulamist. Ühtegi süüdistust neile ei esitatud, vahendas AP.

Vahejuhtumi tingis stjuuardite teadaanne võimudele, et lennukil, mille pardal viibis 116 reisijat, on kaks inimest, kes viibivad erakordselt kaua lennuki WCs.

USA õhuvägi läkitas seepeale lennukit patrullima kaks F-16 hävitajat. Pärast maandumist selgus aga, et mingit ohtu reisijad ei kujutanud. FBI põhjendas rangeid meetmeid 11. septembri terrorirünnakute aastapäevaga, öeldes, et iga väiksemat ebakõla võeti tõsiselt.

Ühendriikides leidis eile aset veel üks samasugune vahejuhtum, kui Los Angelesest New Yorki teel olnud American Airlinesi lennukit saadeti eskortima kaks F-16 hävitajat. Põhjuseks olid kolme reisija korduvad külaskäigud WCsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles