Advokaat: andsin Prantsuse riigijuhtidele 20 miljonit dollarit sularahas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Robert Bourgi.
Advokaat Robert Bourgi. Foto: SCANPIX

Aafrika riigipeadega seotud Prantsuse advokaat teatas täna, et andis ekspresident Jacques Chiracile ja endisele peaministrile Dominique de Villepin isiklikult üle 20 miljonit dollarit sularahas. Toetus oli osaliselt mõeldud Chiraci ja Villepini valimiskampaania rahastamiseks.

Robert Bourgi ütles intervjuus raadiojaamale Europe 1, et raha pärines Prantsuse endiste Aafrika asumaade riigipeadelt ja ta andis selle üle kodumaa paremtsentristlikele poliitikutele ajavahemikus 1995-2005, vahendas AFP.

Bourgi sõnul tuli ta väitega praegu välja, sest tahab «puhast Prantsusmaad». Ta ütles, et meelehead on saanud ka eelmised presidendid, mainides Georges Pompidoud, Valerie Giscard d'Estaingi ja François Mitterrandi.

Bourgi ei tea, kui palju said Prantsuse poliitikud aafriklastelt rahalist «toetust» enne teda. Ta on teadlik vaid kohtumistest, kus ta ise viis tollasele Pariisi linnapeale Chiracile ja hiljem tema protežeele Dominique de Villepinile umbes 20 miljonit dollarit.

Väited on Chirac ja Villepin juba vihaselt ümber lükanud ja lubavad Bourgi laimu eest kohtu alla anda.

Bourgit peetakse Nicolas Sarkozy liitlaseks, ehkki eilses intervjuus ütles advokaat, et pole ametlikult ega mitteametlikult presidendi nõustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles