Rootsi arvatavaid terroriste seostatakse Somaalia islamistidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Röda Steni kultuurikeskus Göteborgis, mis seoses väidetava terrorirünnakuga evakueeriti.
Esiplaanil Röda Steni kultuurikeskus Göteborgis, mis seoses väidetava terrorirünnakuga evakueeriti. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel Rootsis terrorirünnaku kavandamise eest vahi alla võetud neli meest on seotud Somaalia islamistliku liikumise Shabaabiga, teatas täna kohalik ajaleht.

Göteborgi ajaleht GT teatas oma võrguväljaandes tundmatutele allikatele viidates, et kahtlusalused plaanisid kasutada pomme ja tulirelvi. Rootsi võimud pole väidet kinnitanud ja on arreteeritute kohta avaldanud üldse vähe infot, vahendas AFP.

Võimud teatasid eile, et terrorismivastane eliitüksus ja politsei võtsid Göteborgis kinni neli arvatavat terroristi ja evakueerisid tõsise ohu tõttu sadu inimesi linnas toimunud kunstilaadalt.

Pole teada, miks kunstiüritust võõrustanud hoonet terroristide sihtmärgiks peeti ning korraldajad pole seni saanud ühtki selgitust, kirjutas GT.

Leht spekuleeris, et üritusel pidi algselt osalema kurikuulus karikaturist Lars Vilks, keda Shabaab on surmaga ähvardanud. Vilks, kes on kujutanud oma piltidel prohvet Muhamedi koerana, lõpuks siiski laadale ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles