Türgi peaminister: haarangule võinuks järgneda sõda Iisraeli vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Tayyip Erdogan.
Türgi peaminister Tayyip Erdogan. Foto: SCANPIX

Türgi peaministri sõnul oli Iisraeli sõjaväe mullune haarang Gazasse suundunud Türgi abilaevade konvoile piisav alus sõja kuulutamiseks juudiriigi vastu, kuid Ankara oli kannatlik ja hoidus karmimatest reaktsioonidest.

Peaminister Recep Tayyip Erdogan ütles intervjuus telekanalile Al-Jazeera, et Iisraeli rünnak flotilli vastu, milles sai surma üheksa Palestiina-meelset aktivisti, toimus rahvusvahelistes vetes ja oli seega seadusvastane, vahendas AP.

«See on alus sõjaks, kuid me otsustasime käituda vastavalt Türgi väärikusele ja näitasime üles kannatlikkust,» sõnas ta.

Iisrael rõhutab, et nende mereväe eriüksuslased tegutsesid üksnes enesekaitseks pärast seda, kui aktivistid neid ühel abilaeval ründasid.

Värske ÜRO raport jõudis järeldusele, et Iisraeli mereblokaad Gazale on õigustatud, kuid süüdistas juudiriigi sõjaväge liigse ja ülemäärase jõu kasutamises aktivistide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles