Hindrek Riikoja: põrsapaanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja .
Hindrek Riikoja . Foto: .

Kuigi Euroopa põllumajanduspoliitikat seostatakse kõige enam maainimestele toetuste maksmisega, on viimastel aastatel tegelikult vaat et olulisemaks küsimuseks tõusnud toiduohutuse temaatika. On ju suurem osa paljude ettevõtjate poolt totruseks nimetatud euronormide eesmärgiks garanteerita, et inimeste söögilauale jõuaks igati puhas ja ohutu toit.

Nädalavahetusel Euroopa vallutanud dioksiinipaanika on näide sellest, milleks kõik need sajad kui mitte tuhanded keerulised ettekirjutused mõeldud on. Ei maksa ju kahelda selles, et kui toidu tootjaid ja töötlejaid kuidagi ei piirataks, oleks meie igapäeva söök märksa saastatum ja seetõttu ka tervisele ohtlikum.

Kõige selle juures ei tasu jutte toidu saastumisest ka liialt tõsiselt võtta. On ju spetsialistid ka käesoleva Iiri sealiha ümber lahvatanud skandaalis tunnistanud, et kuigi dioksiinide tase sealihas ületab lubatu kümneid kordi, see keskmise inimese tervisele reaalset ohtu endast ei kujuta.

Sellest tõdemusest võiks juhinduda ka Eesti tarbijad, sest ei oleks ju kuigi mõistlik hakata nüüd sealiha paaniliselt kartma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles