Holland ei luba Bulgaariat ja Rumeeniat Schengenisse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Rumeenia kui ka Bulgaaria puhul kardetakse, et Schengeni õigusruumiga liitumise järel otsustavad paljud sealsed romad otsida õnne teistest Euroopa riikidest.
Nii Rumeenia kui ka Bulgaaria puhul kardetakse, et Schengeni õigusruumiga liitumise järel otsustavad paljud sealsed romad otsida õnne teistest Euroopa riikidest. Foto: SCANPIX

Hollandi võimude kinnitusel ei toeta nad järgmisel nädalal toimuval Euroopa Liidu kohtumisel Bulgaaria ja Rumeenia vastuvõtmist Schengeni õigusruumi.

«Valitsuskabinet otsustas, et me oleme endiselt Rumeenia ja Bulgaaria ühinemise vastu,» kinnitas Hollandi immigratsiooniministeeriumi esindaja Elaine de Boer AFP-le.

«Mis puudutab Hollandit, siis me ütleme järgmisel nädalal Brüsselis toimuval kohtumisel «ei»,» lisas de Boer, viidates Belgia pealinnas toimuvale ühenduse siseministrite kohtumisele, kus arutlusele tuleb ka Bulgaaria ja Rumeenia võimalik ühinemine Schengeniga.

Praegu kuulub Schengeni õigusruumi 25 liiget. ELi liikmesriikidest pole sellega ühinenud Iirimaa ja Suurbritannia. Ühinemist ootab veel ka Küpros.

Seejuures vajavad Bulgaaria ja Rumeenia ühise viisasüsteemiga liitumiseks kõigi 25 liikmesriigi nõusolekut. Lisaks Hollandile suhtuvad kahe riigi vastuvõtmisse skeptiliselt ka Taani, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa ja Rootsi, kes kahtlevad kahe riigi võimes tagada kontroll oma riigis toimuva üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles