Maailmarändurid evakueeritakse piraatide hirmus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa laevakruiiside korraldajad kaaluvad, kas jätta reisid ära või evakueerida reisijad enne Adeni lahte sisenemist.
Saksa laevakruiiside korraldajad kaaluvad, kas jätta reisid ära või evakueerida reisijad enne Adeni lahte sisenemist. Foto: AFP / Scanpix

Saksa reisikorraldaja evakueerib piraatide hirmus kruiisilaeval Columbus olevad reisijad ja viib nad enne Somaalia vetesse jõudmist kaldale.

Itaaliast ümbermaailma reisi alustanud krusiisilaevalt Columbus on kavas homme evakueerida 246 reisijat ja viia nad Jeemini Hodeidahi sadamasse, teatab AP.

Jeemenist viiakse rännumehed tšarterlennuga edasi Dubaisse, kus nad saavad firma kulul ööbida kolm ööd viie tärni hotellis, oodates kruiisilaeva saabumist Omaani sadamalinna Salalahi.

Hamburgis tegutsev ettevõte nimetab seda ettevaatusabinõuks.

Ettevõte langetas selle otsuse pärast seda, kui Saksamaa valitsus oli neilt nõudnud turvaeskordi kasutamist Adeni lahel, kus tegutsevad Somaalia piraadid.

«Me ei sõida reisijad pardal läbi Adeni lahe, kuni Saksamaa välisministeeriumi hoiatus selles piirkonnas kehtib,» teatas ettevõtte Hapag-Lloyd pressiesindaja Rainer Müller.

Ka mitmed teised kruiisiturismi ettevõtted on teatanud oma kavast muuta või jätta ära reise, mis peaksid Somaalia rannikust mööduma.

Saksa kruiisikorraldaja Hansa Touristik jättis ära reisi, mis oleks pidanud sinna piirkonda jõudma 27. detsembril.

Kolmanda Saksa kruiisifirma Plantours & Partner juhtkond kohtub kaptenitega Itaalias Veneetsias, et otsustada, mida edasi teha. Selle aluse M/S Vistamar reisijatele teatatakse homme, kas nad alustavad 16. detsembril reisi või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles