Läti parlamenti kandideerib kaks eestlast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu stjuardessid valimas.
Air Balticu stjuardessid valimas. Foto: AFP/SCANPIX

Täna toimuvatel Läti parlamendi valimistel on 1092 kandidaadi seas ka kaks eestlast.

Tänastel Läti seimi valimistel pürib Läti seimi 790 lätlast, 117 venelast, 15 poolakat, 11 ukrainlast, kuus juuti, neli sakslast, kolm leedulast, valgevenelast ja armeenlast, kaks eestlast, teatab portaal telegraf.lv. Üks kandideerijatest on Postimehe kaasautor Veiko Spolitis.

Kandidaatide seas on ka üks grusiin, liibanonlane, liibüalane, tatarlane ja karjalane. 133 kandidaadi rahvus pole teada. Enamus kandidaatidest ehk 761 on mehed, naisi on 331. 917 kandideerijal on kõrgharidus, 172 kesk- ja kolmel põhiharidus. Kõige noorim kandidaat on 21-aastane ja kõige vanem on 82-aastane. Parlamenti pürgijate keskmine vanus on ligi 45 aastat.

878 kandidaati töötavad, 30 on töötud, 45 on pensionil ning kaheksa kandidaati on töötavad pensionärid. Tudengeid on kandideerijate seas 17, töötavaid üliõpilasi 14. Kaks kandidaati nimetavad end töötavateks töötuteks ning 98 ei ole oma tegevusala määratlenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles