Soomes tabati kaks terrorismis kahtlustatavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitsepolitsei (SUPO) peahoone Helsingis
Soome kaitsepolitsei (SUPO) peahoone Helsingis Foto: Wikimedia

Soomes võeti sel kuul vahi alla kaks isikut, keda kahtlustatakse terrorismi rahastamises ja terroristide värbamises.

7. septembril kaitsepolitsei (Supo) ja keskkriminaalpolitsei koostöös vahistatud isikud on esimesed, kes Soomes terrorismis kahtlustatuna kunagi kinni on peetud. Võimude sõnul ei olnud kahtlusaluste tegevus suunatud Soome vastu, vaid oli seotud riigist kaugel tegutsevate terrorirühmitustega, vahendas AP.

Politsei kinnitusel viibivad süüalused – mees ja naine, kes on meedia väitel Somaalia päritolu Soome kodanikud – endiselt vahi all. Süüdimõistmisel ähvardab neid kuni kaheksa-aastane vanglakaristus.

Supo sõnul alustasid nad juurdlust kahe kinnipeetu osas juba 2009. aastal ning on pärast arreteerimisi korraldanud Helsingis ja selle lähiümbruses ka mitu läbiotsimist. Nende käigus konfiskeerisid uurijad andmeid ja muud materjali.

Siseminister Päivi Räsänen ütles, et soomlased ei peaks intsidendi tõttu muret või hirmu tundma. Vahejuhtum ei kõrgenda Supo väitel terrorismiohtu Soomes, mida praegu peetakse madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles