Venemaa lubab tankid Kaliningradist ära viia

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi oblast..
Kaliningradi oblast.. Foto: Repro.

Venemaa kavatseb peastaabi kinnitusel sajad Kaliningradi oblastis olevad tankid paigutada mujale riigi territooriumile.


Moskvas välisriikide sõjaväeatašeedega kohtunud peastaabi ülem Nikolai Makarov ütles, et peaaegu kogu tankireserv tuuakse sealt ära, vahendas Interfax.

Kaliningradi oblastis oli kindrali andmetel 880 tanki, aga selle aasta algusest olevat hakatud liigset relvastust ja sõjatehnikat juba ühepoolselt minema toimetama.

Makarov süüdistas samas Leedut, et see ei luba kasutada relvastuse äraveoks oma territooriumi, mistõttu kogu protsess venivat.

«Me oleme sunnitud vedama üle mere. See on, esiteks, majanduslikult kulukas, aga teiseks, venib väljaveo protsess mõne aasta peale,» seletas peastaabi ülem.

Venemaa on samal ajal endiselt valmis viima Kaliningradi oma raketikompleksid, et vastata USA plaanitavale raketitõrjesüsteemile Poolas ja Tšehhis, kinnitas kindral Makarov, kes tutvustas täna Moskva uut sõjalist doktriini.

Makarov teatas muu hulgas ka seda, et Venemaal luuakse peatse laiaulatusliku reformiga uus õhu- ja kosmosekaitse staap, mis võtab enda peale erisuunitlusega vägede ümberformeerimise.

Samas kinnitas ta ka vajadust säilitada arsenalis taktikalisi tuumarelvi, sest see olevat vältimatu Venemaa julgeoleku kindlustamisel Euroopasse suurel hulgal paigutatud relvade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles