Vene armeejuht lubab probleemid kõrvaldada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väeüksused Lõuna-Osseetias.
Vene väeüksused Lõuna-Osseetias. Foto: Reuters / Scanpix

Vene sõjaväge kannatas augustisõjas Gruusiaga tõsiste puudujääkide all, tunnistas peastaabi ülem Nikolai Makarov, kes lubas probleemid lahendada uue laiaulatusliku reformiga.


«Meil olid tõsised puudujäägid selles konfliktis. Me oleme need tuvastanud ja nendega tegeletakse varsti,» teatas armeekindral täna AFP andmetel välisriikide sõjaväeatašeedega kohtudes.

Makarov rääkis peatset reformi kirjeldades, et see plaan oli praktiliselt valmis juba enne sõda Gruusiaga ning viimane oli lihtsalt «katalüsaatoriks ja kiirendajaks» muudatuste elluviimisele ja «illustreeris nende vajadust».

Kindral lähemalt mainitud «puudujääke» ei täpsustanud, ent märkis, et konflikt «tõstatas küsimusi teatud aspektidest Vene relvajõudude struktuuris».

Vene kaitseministeerium teatas juba varem sel sügisel laiaulatuslikust reformialgatusest, millega muu hulgas vähendatakse armee koosseisu, ent muudetakse seda samas moodsamaks ja tõhusamaks.

Sõjandusekspertide sõnul puudus vene sõduritel augustisõjas moodsale armeele tavapärane standardvarustuski, näiteks öise vaatluse seadmed või satelliitnavigatsiooni tehnika.

Moskva on tunnistanud, et konfliktis kaotati vähemalt neli sõjalennukit ning surma sai ka üks tippkindral, kuna tema konvoi ei suutnud rakendada põhilisi julgeolekumeetmeid.

Vene armeejuht süüdistas täna taas Lõuna-Osseetia sõja puhkemises Gruusiat ning väitis, et Moskval ei olnud eelnevalt mingisugust kavatsust üle piiri tungida., vahendas Interfax.

«Ma võin peastaabi ülemana ametlikult teatada, et enne 8. augusti kella 14:00 ei sisenenud Lõuna-Osseetia territooriumile mitte ükski tank,» ütles Makarov, kelle sõnul ei olnud Gruusiasse tungimise plaane ei siis ega olevat neid ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles