Ekspresident Ulmanis: Dombrovskisele pole asendajat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guntis Ulmanis.
Guntis Ulmanis. Foto: wikipedia. org

Läti endise presidendi ja praeguse parlamendisaadiku Guntis Ulmanise hinnangul pole peaminister Valdis Dombrovskise kõrval ühtki teist sobivat kandidaati valitsusjuhi kohale.

«Ma ei näe sobivamat kandidaati,» tõdes 1993-1999 presidendiametit täitnud Ulmanis intervjuus lõunanaabrite uudistevõrgule LETA.

Tema sõnul esitab ka praegune president Andris Bērziņš endale ilmselt küsimuse, kes võiks olla praegusest peaministrist parem kandidaat, enne kui teeb kellelegi ettepaneku uue valitsuse moodustamiseks.

«Ma arvan, et Dombrovskis on täitnud oma kohustusi ausalt, pädevalt ja vastutustundlikul viisil. Valides teise kandidaadi, peame presidendilt küsima, mida ta soovib teisiti näha,» lisas Roheliste ja Põllumeeste Liidu ridadesse kuuluv Ulmanis.

«Tema (Valdis Dombrovskise - toim) asendamiseks peavad olema väga tugevad argumendid,» lisas endine riigipea, kelle sõnul pole Dombrovskis peaministriametis oma mainet rikkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles