Palestiina saadik: uut ülestõusu ei tule

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina soovib, et ÜRO tunnustaks neid iseseisva riigina.
Palestiina soovib, et ÜRO tunnustaks neid iseseisva riigina. Foto: SCANPIX

ÜROs iseseisvust taotleva Palestiina saadiku sõnul teevad nad kõik, et vältida konflikti Iisraeliga isegi siis, kui ÜRO Julgeolekunõukogu nende taotluse tagasi lükkab.

Palestiina Venemaa suursaadiku Fayed Mustafa sõnul on Iisrael viimaste kuude jooksul püüdnud suurendada pingeid suhetes palestiinlastega, et takistada Palestiina kava tuua iseseisvusküsimus ÜROsse, vahendas RIA Novosti.

«Nad (Iisrael - toim) on korraldanud mitmeid sõjaväeõppusi ja tugevdanud julgeolekut okupeeritud aladel asuvates kontrollpunktides,» lausus Mustafa, kelle sõnul teeb Palestiina kõik, et vältida Iisraeli provokatsioone, mille eesmärgiks on põhjustada piirkonnas vägivalda.

Iisraeli ja tema lähima liitlase USA kinnitusel tuleks Palestiina ja juudiriigi erimeelsused lahendada otsestel läbirääkimistel. Seejuures on USA Julgeolekunõukogu vetoõigusega liige ning Washington on lubanud oma vetoõigust hääletusel ka kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles