Ohvrite arv Indiat ja Nepali raputanud maavärinas ületas saja piiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud elumaja Indis Sikkimi osariigis Mangani lähistel.
Purunenud elumaja Indis Sikkimi osariigis Mangani lähistel. Foto: SCANPIX

Ohvrite arv pühapäeva õhtul India ja Nepali piiri lähistel toimunud maavärinas ületas saja piiri.

Päästetöötajad on vaatamata suurtele raskustele pääsenud ligi kõrvalistesse küladesse, vahendas AFP. Helikopterite abil toimetatakse haiglatesse vigastatuid, isolatsiooni jäänud küladesse viiakse arstimeid ja toitu.

Lisaks Kirde-India Sikkimi osariigile ja Nepalile tekitasid 6,9-magnituudine maavärin kahju Tiibeti lõunaaladel ning Bhutani kuningriigis.

Sikkimi pealinnas Gangtokis rääkis osariigi peaminister Pawan Chamling, et kinnitust on saanud 68 inimese hukkumine, kuid endiselt on piirkondi, kuhu pole veel ligi pääsetud.

Päästetööd algasid, kui päästemeeskonnad ja rasketehnikaga kohale saabunud töölised olid kaks päeva võidelnud tugeva vihmaga ja puhastanud maanteid, et pääseda enim kannatada saanud piirkondadesse.

Ametnike prioriteediks on abi osutamine vigastatutele ja nende evakueerimine, seejärel hakatakse hukkunuid rusudest välja tooma.

Nepalis sai loodusõnnetuses surma vähemalt 8 inimest, purunesid sajad majad. Ka seal peavad päästetöötajad võitlema mudalaviinide ja vihmaga.

Indias Bihari ja Lääne-Bengali osariikides hukkus maa-aluste tõugete tagajärjel 18 inimest. Hiina uudisteagentuuri Xinhua andmetel sai seitse inimest surma Lõuna-Tiibetis, Sikkimi piiri lähistel.

Bhutani kuningriigis on seni teatatud ühest inimohvrist ja 4000st kahjustada saanud hoonest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles