Paavst ei ole oma kodumaal eriti oodatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI (kodanikunimega Joseph Alois Ratzinger) alustab täna visiiti oma kodumaale Saksamaale.

Saksamaal oodatakse paavsti vastuoluliste tunnetega, edastab Reuters.

84-aastane paavst peaks täna pidama kõne Saksa parlamendi alamkojas, kuid ligi 100 parlamendisaadikut teatasid, et nad boikoteerivad seda.

Saksamaa erinevad vähemuste ja inimõiguste grupeeringud nõuavad paavstilt ja katoliku kirikult paindlikumat suhtumist näiteks naissoost kirikuõpetajatesse ning homopaaridesse.

Berliinis toimuvad ka paavsti visiidi vastased meeleavaldused.

Saksamaa parlamendihoone ees seisid eile kaks protestijat, kellest üks oli riietunud natsi-Saksamaa diktaatoriks Adolf Hitleriks ja teine paavst Benedictus XVI. Nende sõnul saab kahe mehe vahele võrdusmärgi panna. Politsei arreteeris need isikud.

Enne paavsti visiiti Saksamaale andis Benedictus XVI vend, 87-aastane Georg Ratzinger intervjuu väljaandele Bunte. Vend paljastas, et tulevane paavst ei olnud naistest kunagi huvitatud.

«Meile sai üsna noorena selgeks, et meie eluteed kulgevad teiste omadest erinevalt ning me ei abiellu,» lausus preestrist vend.

Venna sõnul ei ole isegi paavst ilma patuta.

«Igaüks meist teeb vahel pattu, kas ta siis on paavst või ei. Mu vend on oma patud alati üles tunnistanud,» lisas vend.

Paavsti visiit Saksamaale kestab 22. – 25. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles