Soome uus president saab omale luksusliku ametiauto

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome presidendi ametiresidents Helsingis
Soome presidendi ametiresidents Helsingis Foto: SCANPIX

Soome järgmine president saab ametisõitudeks uue luksusliku auto, mille hind ei kuulu avalikustamisele.

Presidendi kantseleiülem Anne Puonti kinnitas Ilta-Sanomatele, et riigipea ametiauto vahetatakse välja alati pärast ametiaja lõppemist. «Hankeprotsess on pooleli. Vajalik summa on lisatud järgmise aasta eelarvesse, mis kinnitatakse sel sügisel,» lisas ta.

Auto valitakse välja kevadel toimuval pakkumisel. Tõenäoliselt osutub valituks Mercedes-Benz, mis kuulub nende väheste autotootjate hulka, mis suudavad täita presidentide vajadusi.

Puonti selgituse järgi on auto hind saladuseks julgeoleku tõttu. «Me ei avalikusta auto ostmiseks eraldatud summa suurust turvalisuse pärast, kuna hinna põhjal saab teha kindlaks auto kaitsetaseme,» rääkis ta.

Tõenäoliselt maksab uus ametiauto rohkem, kui praegune soomustanud Mercedes-Benz S600 Lang. Aastal 2004 ostetud Mercedes maksis koos erinevate lisadega enam kui pool miljonit eurot.

Soomlased valivad rahvahääletusel omale uue riigipea, kelle ametiaeg on aastatel 2012-2018, järgmise aasta 22. jaanuaril. Kui tekib vajadus teise vooru järele, siis see toimub 5. veebruaril.

Praegune president Tarja Halonen on töötanud kaks ametiaega järjest ja enam kandideerida ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles