Tšetšeenias toimus omapärane tseremoonia

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi meeskond transpordib eset lennujaamast mošeesse.
Presidendi meeskond transpordib eset lennujaamast mošeesse. Foto: SCANPIX

Tšetšeenias toimus eile omapärane tseremoonia, kus riigi presidendi Ramzan Kadõrovi silmist purskus ohjeldamatult pisaraid, vahendab AFP. Nimelt saabus Groznõi lennujaama ese, mis olevat kunagi kuulunud prohvet Muhamedile.

Reliikviaks muutunud vaipa ja karikat transportis presidendist ja teistest kõrgetest võimukandjatest koosnev meeskond lennujaamast linna peamošeesse Rolls Royce’iga.

Tšetšeeni valitsuse sõnul olevat Londonist saabunud karikas üle 1400 aasta vana ja kuulunud kunagi prohvet Muhamedile. Siiani oli see Muhamedi lähima sõbra Ali järeltulijate käes.

Erklillas särgis ja pükstes Kadõrov haaras juba lennujaamas esemeid sisaldava kasti enda kätte ja viis selle otse tseremooniale.

President kiirendas Rolls Royce’i kabrioletis läbi Groznõi, saatmas 20st luksusautost koosnev delegatsioon.

Mošee juures tervitas neid laulev ja plaksutav rahvahulk. Seejärel pakkis Kadõrov nefriitrohelise eseme mullikilest lahti ja puhkes pärast esemele suu andmist ohjeldamatult nutma. Siis varjas ta oma punaseks muutuva näo kätega ja värises kontrollimatult.

Tšetšeenia valitsus tegi ka avalduse, sõnades, et prohveti sünnipäeval saavad kõik soovijad karikast vett juua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles