Leedu ärimehe mõrvalugu Kaliningradis liigub lahenduse suunas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu ärimehe jäänused leiti metsast.
Leedu ärimehe jäänused leiti metsast. Foto: SCANPIX

Kaliningradi oblasti uurijad lahendasid Leedu kodaniku Stanislovas Juciuse mõrvaloo, kirjutab kaliningrad.ru viitega siseministeeriumi allikale.

Leedu äriklubi asutanud ja seda juhtinud 56-aastane Jucius jäi kadunuks 18. aprillil 2007.aastal. Prokuratuur algatas juhtunud uurimiseks kriminaalasja tapmist puudutava paragrahvi alusel, kuigi surnukeha tookord ei leitud.

Kaliningradi oblasti Laduškini linnas olevast metsaribast leiti hiljuti Juciuse lagunenud surnukeha. Mil moel inimjäänused identifitseeriti, seda portaal ei täpsusta.

Tapmises kahtlustatavatena on peetud kinni viis inimest. Üks on Moskva oblasti, ülejäänud aga Kaliningradi elanikud.

Jucius oli ka ehitusfirma Roslitstroi asutaja ja teda sidus Kaliningradiga äriprogramm «Jõukohane elamu».

Vremja Novostei andmetel eelnes ärimehe kadumisele konflikt, mis puhkes Basseini tänavale ehitatavate majade ümber.

Nimelt hakkasid ehitajatega tülitsema naaberkruntide omanikud, ehitusplatsil sagenesid sabotaažijuhtumid ja Jucius esitas kohalikele ametivõimudele kaebuse.

Mõni kuu pärast Juciuse kadumist tapeti Kaliningradis Roslitstroi kaasasutaja Aleksandr Semkin ja firma lõpetas kõnealuses oblastis oma tegevuse. Kaliningrad.ru andmetel müüdi firma aktsiad Vene ettevõttele Fordevind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles