Politoloog: tandem Putin-Medvedev säilib 2018. aastani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lužniki spordikompleksis asuv kontserdisaal Rossija, kus Ühtse Venemaa kongressi jälgis kokku 11 000 inimest.
Lužniki spordikompleksis asuv kontserdisaal Rossija, kus Ühtse Venemaa kongressi jälgis kokku 11 000 inimest. Foto: SCANPIX

Poliitiliste Tehnoloogiate Keskuse asepresidendi Aleksandr Makarkini sõnul lubavad Vene presidendi ja peaministri tänased avaldused Ühtse Venemaa kongressil oletada, et tandem Putin-Medvedev püsib vähemalt viis aastat.

«Intriig selle üle, kes hakkab kandideerima presidendiks, on kõrvaldatud. Tandem ise aga säilib, lihtsalt osalised vahetavad oma kohad ära – Putin asub presidendi ja Medvedev vägagi tõenäoliselt valitsusjuhi kohale,» rääkis Makarkin täna Interfaxile.

Politoloogi oletusel võib Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi paarisrakend püsida järgmiste presidendivalimisteni.

«Putin võib Medvedeviga tegutseda koos kui tandem vähemalt 2016. aasta duumavalimisteni, kuid täiesti võimalik, et kuni 2018. aasta presidendivalimisteni,» ennustas Makarkin.

Ühtse Venemaa kongress toimus Moskvas Lužniki spordikompleksis asuvas kontserdisaalis Rossija. Kongressi avasõnad ütles riigiduuma spiiker ja ühtlasi võimupartei ülemnõukogu esimees Boriss Grõzlov. Tema kinnitusel viibis saalis 639 delegaati, lisaks oli kohal külalisi ja meedia esindajaid – kõiki kokku oli 11 000.

President Dmitri Medvedev tegi kongressil peaminister Vladimir Putinile ettepaneku kandideerida märtsis 2012 aset leidvatel presidendivalimistel. Putin tänas ja võttis ettepaneku vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles