Poola ministrid palvetasid, et EL laiali ei läheks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi linnapea Hanna Gronkiewicz-Waltz (all vasakul) ja Poola välisminister Radek Sikorski missal.
Varssavi linnapea Hanna Gronkiewicz-Waltz (all vasakul) ja Poola välisminister Radek Sikorski missal. Foto: SCANPIX

Poola välisminister Radek Sikorski osales eile koos teiste valitsusliikmetega spetsiaalsel missal, kus palvetati võlakriisiga võitleva Euroopa Liidu püsimajäämise eest.

Varssavis toimunud missal palusid praeguse ELi eesistujamaa Poola vaimulikud jumala abi Euroopa ühtsuse suurendamisel. Viis päeva varem leidis samasugune jumalateenistus aset Brüsselis, vahendas AP.

Kui näiteks Saksamaal on ELi kuulumine seoses Kreeka päästmisega sattunud löögi alla, siis poolakad toetavad ühendusse kuulumist endiselt suure entusiasmiga. Tänu ELi abirahadele on Poola majandus jõudsalt kosunud ning rahvas saab vabalt reisida mööda Euroopat.

Poola katoliku kiriku peapiiskop Jozef Kowalczyk keskendus oma sõnavõtus siiski ühinenud Euroopasse kuulumisega kaasnevatele hingelistele aspektidele. Ta mainis korduvalt paavst Johannes Paulust II, kes aitas kaasa raudse eesriide varisemisele.

AP teatel ei tekitanud mõte Euroopa tuleviku pärast palvetada sügavalt usklikus Poolas mingit sarkastilist või halvustavat vastukaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles