Vene sõjalaevade külaskäik ei meeldi Nicaragua opositsioonile

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Tšabanenko meeskonnaliige pidamas vahti peatuse ajal Rodmani mereväebaasis Panamas.
Admiral Tšabanenko meeskonnaliige pidamas vahti peatuse ajal Rodmani mereväebaasis Panamas. Foto: AFP / Scanpix

Nicaragua opositsioon protesteeris selle vastu, et riigi idaranniku sadamasse saabuvad täna kolm Vene sõjalaeva, mille sisenemiseks pole sealne parlament luba andnud.


Opositsiooni kinnitusel saab välisriikide relvajõudude sisenemiseks riigi territooriumile vastavalt konstitutsioonile õiguse anda rahvusassamblee, vahendas Interfax.

«Parlament võib kinnitada laevade, sõjalennukite ja tehnika läbisõidu ja peatumise humanitaareesmärkidel. Taotluse esitab valitsus ja selle kinnitab rahvaesindus,» selgitas ajakirjanikele liberaalide esimees Wilfredo Navarro.

Nicaragua vasakpoolne president Daniel Ortega kiitis heaks Vene sõjalaevade sisenemise riigi territoriaalvetesse juba novembri esimesel poolel allkirjastatud määrusega, mis avaldati ka ametlikus riigiteatajas.

Vene sõjalaevastiku kolm alust saabuvad Nicaraguasse juba täna ning jäävad sinna terveks nädalavahetuseks, kinnitas eile mereväe pressiesindaja Igor Dõgalo.

Panama kanali äsja läbinud allveetõrjujat Admiral Tšabanenkot saadavad visiidil abilaevad Ivan Bubnov ja SB-406.

Vene sõjalaevade jätkuv manööverdamine Kariibi merel on vaatlejate hinnangul mõeldud väljakutsena Ameerika Ühendriikidele.

Nicaragua praegune vasakpoolne valitsus on Moskvaga sõbralikes suhetes ning seni ka ainus, mis tunnustas Venemaa kõrval isehakanud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles