Iisrael palub poeketil Hitleri «teisikud» müügist eemaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipeis müügile pandud võtmehoidjad väidetava Hitleri teisikuga.
Taipeis müügile pandud võtmehoidjad väidetava Hitleri teisikuga. Foto: SCANPIX

Iisraeli esindus Taiwanis kutsus täna poeketti 7-Eleven eemaldama müügist väidetavalt Adolf Hitleri teisikut kujutavad tooted.

Nn Hitleri vuntsiga tegelast kujutavad võtmehoidjad, magnetid ja mälupulgad jõudsid saareriigis müüki mitmesse 7-Eleveni kauplusse, vahendas AFP.

Taipeis asuva Iisraeli majandus- ja kultuuribüroo (sisuliselt Iisraeli saatkonna) esindaja Simona Halperin ütles täna, et skandaalsed tooted tuleks müügist ära võtta.

7-Eleveni Taiwani haru teatas vastuseks, et ei ole veel otsustanud, mida toodetega ette võtta, kuid lükkas ümber väite, nagu kujutaks need füürerit.

«See ei ole vunts, see on nina,» teatas üks ettevõtte ametnik, viidates joonistegelase näo keskel asuvale mustale ruudule. Eile ütles sama ametnik, et must kast on hoopis hammas.

Joonistegelase välja mõelnud blogija Mark Lee ütles, et tema loomingut mõjutas tõepoolest Hitleri väljanägemine, kuid see ei tähenda, nagu sooviks ta propageerida natside ideoloogiat.

Ida-Aasia popkultuur ja reklaamkunst on varemgi kujutanud Hitlerit ja natse. Aeg-ajalt kohtab Saksa diktaatorit sealsetes reklaamikampaaniates, 1990ndatel tegutses Taipeis lühikest aega ka pubi nimega Nazi Bar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles