Vene pommitajad lendasid Põhjamere kohal

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude suurim strateegiline pommitaja Tu-160.
Vene õhujõudude suurim strateegiline pommitaja Tu-160. Foto: AP / Scanpix

NATO hävitajad saatsid ööl vastu tänast Põhjamere kohale ilmunud strateegilisi pommitajaid kuni nende lahkumiseni.

Vene Föderatsiooni õhujõudude pressiesindaja teatas, et kaks TU-160 pommituslennukit sooritasid eile «rutiinset treeninglendu» selles regioonis, vahendasid RIA Novosti ja AFP. 13 tundi kestnud patrull-lend viidi pressiesindaja sõnul  läbi neutraalsete vete kohal.

Põhjamere regioonis ilmusid pommitajate sappa Norra õhujõudude F-16 hävitajad, samuti Briti õhujõudude Tornadod, mis eskortisid kutsumata külalisi kuni nende lahkumiseni.

Tu-160 raskepommitajad on võimelised kandma ka tuumarelva. Venemaa taastas president Putini korraldusel eelmisel aastal Nõukogude Liidu aegse kaugmaapatrullide tava ning kohtumisi NATO lennukitega on ka varem Euroopas ette tulnud.

Moskva kinnitab, et pommitajate patrullid ookeanide kohal on vajalikud kaugpilootide väljaõppeks, kuid ei ohusta teisi riike, sest neist antakse alati ette teada. Samas näevad vaatlejad neis treeninglendudes ka soovi demonstreerida avalikkusele oma sõjalist jõudu ja ärritada läänt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles