Putin lubas kirjanikele vaid asjalikku kriitikat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin kohtus täna Moskvas kirjanikega.
Vene peaminister Vladimir Putin kohtus täna Moskvas kirjanikega. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul peab kirjanike kriitika võimude suhtes olema konstruktiivne.

«Minu hinnangul on kõige olulisem, et see protsess ei kätkeks vähemalgi määral nartsissismi,» lausus RIA Novosti vahendusel täna kohalike kirjanikega kohtunud Putin.

«Kahtlemata on inimesi, kellel on oma mõtted ja kes suudavad neid formuleerida nii, et need pakuvad huvi ka teistele. Ja kui sellisel inimesel on soov anda nõu, kuidas riiki valitseda, siis on see väga hea ja me oleme valmis seda kuulama,» vastas Putin kirjanik Tatiana Ustinova küsimusele, mis puudutas Venemaal eksisteerivat tsensuuri.

Putini hinnangul ei tohiks venemaalased kasutada ka liiga palju võõrkeelseid sõnu, kuna see on märk enesekindluse puudumisest. Valitsusjuhi sõnul tunneb ta end solvatuna, kui venekeelsete sõnade asemel kasutatakse võõrkeelseid termineid.

«Kui me nimetame tehnikumi kolledžiks, siis näitab see meie enesekindluse puudumist,» leidis Putin. «Me vajame aega mõistmaks, et me oleme suurriik ja kõrgkultuuriga suurrahvas ning meil on palju, mille üle uhkust tunda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles