Soome tagaotsituim mees vahistati Rootsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome läbi aegade ühe suurema majanduspettuse peasüüdlaseks peetav Hannu Kailajärvi on Rootsis kinni võetud, teatas eile Soome keskkriminaalpolitsei. Soome nõuab miljonite eurode väljapetmises süüdistatava mehe väljaandmist.


Soome politsei sõnul tehti WinCapita-investeerimispettuse arvatava ninamehe asukoht selgeks koostöös Rootsi politseiga. Sel nädalal tabatud Kailajärvi arreteerimine sujus politsei teatel rahulikult, kirjutas Helsingin Sanomat.



Politsei on WinCapita-juurdluse käigus saanud üle 1100 kuriteoteate. Internetis aset leidnud püramiidskeemi abil peteti umbes 10 000 soomlaselt välja miljoneid eurosid.



Tegemist oli investeerimisklubiga, mis kinnitas liitunuile, et teenib neile eurode ja dollaritega kauplemisega lausa 400-protsendilist kasumit aastas. Samas pole politseil tõendeid, et WinCapita kunagi üldse valuutaga kauples.



Kailajärvi kadus jäljetult tänavu märtsis, mil suleti ka WinCapita internetileht, jättes investorid oma raha ootama. Politsei sõnul investeerisid soomlased klubisse ligi sada miljonit eurot.



Raha täpne saatus pole selge, väidetavalt on enamik sellest püramiidskeemi kasutades edasi jaotatud. Kuigi mõned said sadade tuhandete eurodeni ulatuvaid võite, jäid teised, eriti klubiga viimastena liitunud ilma kõigest, mõni koguni kümnetest tuhandetest eurodest.



Oulu ringkonnakohus mõistis Kailajärvi tagaselja vangi tänavu maikuus, kuid mehe ülekuulamist saavad Soome võimud alustada alles siis, kui ta on Soomele üle antud.



Kriminaaluurija Maria Vuorivirta-Heikkineni sõnul võib see aega võtta ühest nädalast mitme kuuni. Asi sõltub sellest, kas Kailajärvi on väljaandmisega kohe nõus või kasutab kõiki oma võimalusi edasikaebamiseks.



Uurija sõnul oli politseil juba mõnda aega arusaam, et Kailajärvi pesitseb kusagil Põhjamaades. Soome meedias on varem väidetud, et mees redutab Tais, Hispaanias või Panamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles