Põhja-Korea diktaator kulutab lemmikkoertele tohutuid summasid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim jong-il.
Põhja-Korea diktaator Kim jong-il. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-il kulutab oma lemmikkoerte hoolitsemisele ja toitmisele 100 000-200 000 dollarit aastas, riigi elanikud kannatavad samas teravat nälga.

Lõuna-Korea parlamendi väliskomitee liige Yoon Sang-Hyun toetub oma väites luureandmetele, vahendas AFP. Lõuna-Korea luureagentuur keeldus kommentaare andmast.

Konservatiivse võimupartei Hannara ridadesse kuuluv Yoon tõi parlamendi jaoks koostatud raportis välja ka teisi näiteid raha ekstravagantsest raiskamisest.

Eelmise aasta oktoobris ostis Kim Jong-il Venemaalt oma perekonna jaoks mitu tosinat orlovi traavlit. Aastatel 2009-2010 ostis ta oma noorimale pojale Kim Jong-unile USAst kümme skuutrit.
Suur osa luksuskaupade ostmisest käis Yooni sõnul läbi Hiina või Venemaa.

ÜRO julgeolekunõukogu sanktsioonide järgi, mis kehtestati pärast Põhja-Korea raketi- ja tuumakatsetusi, on luksuskaupade eksportimine sellesse kommunistlikkusse riiki keelatud.

Yoon Sang-Hyuni andmetel ostis diktaator eelmisel aastal 600 pudelit häid Prantsuse veine ja neid pruugiti sõjaväelastele ja partei eliidile korraldatud pidudel.

ÜRO organisatsioonide andmetel kannatab ligi kuus miljonit inimest ehk neljandik kogu Põhja-Korea elanikkonnast nälga. Kolmandik alla 5-aastastest lastest on alatoidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles