Valgevene delegatsioon lahkus ELi kohtumiselt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi idapartnerluse tippkohtumise raames toimuv arutelu.
ELi idapartnerluse tippkohtumise raames toimuv arutelu. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu kriitika alla sattunud Valgevene delegatsioon lahkus Varssavis toimuvalt ELi idapartnerluse tippkohtumiselt.

Ühendus on külmutanud dialoogi Valgevenega, kuni Euroopa viimaseks diktaatoriks nimetatud Aleksander Lukašenka pole rehabiliteerinud kõiki mulluste rahutuste tõttu trellide taha saadetud poliitvange.

Tippkohtumise teise päeva alguses teatas Poola peaminister Donald Tusk, et Valgevene delegatsioon on kohtumiselt lahkunud. Päev varem oli euroliit Valgevene režiimi teravalt kritiseerinud, nõudes kõigi poliitvangide vabastamist.

Valgevene välisministeeriumi sõnul on nad langenud diskrimineerimise ohvriks, kuna Lukašenkat reisikeelu tõttu Varssavisse ei lubatud ning nende delegatsioonile seati mitmeid piiranguid. Ministeeriumi hinnangul on sellega jõhkralt rikutud idapartnerluse põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles