Netanyahut vihastas rünnak Iisraeli mošee vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud koraanid pärast rünnakut Tuba Zangaria mošee vastu.
Põlenud koraanid pärast rünnakut Tuba Zangaria mošee vastu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu väljendas täna pahameelt riigi põhjaosas toimunud rünnaku pärast, kui vandaalid panid ilmselt kättemaksuks põlema kohaliku mošee.

Lõppenud ööl aset leidnud rünnaku Galileas asuvas Tuba Zangaria beduiinikülas panid arvatavasti toime paremäärmuslased, kes kirjutasid pärast mošee süütamist usukoja seintele sõnad «hinnasilt» ja «kättemaks», vahendas AFP.

Politsei sõnul on tegemist väga tõsise nn hinnasildi-intsidendiga – termin, mis viitab tavaliselt Läänekaldal elavate juudi asunike rünnakutele palestiinlaste ja nende vara vastu.

Netanyahu büroo väljastas teate, milles peaminister nimetab rünnakut šokeerivaks. «See on tegu, mis ei vasta Iisraeli riigi väärtustele,» ütles ta, pidades silmas usuvabadust.

Ründajad kirjutasid mošee seinale grafitiga ka sõna «Palmer», mis ilmselt viitab Asher Palmerile. Palmer oli Iisraeli asunik, kes hukkus koos oma vastsündinud lapsega 23. septembril Läänekaldal liiklusõnnetuses, pärast seda kui palestiinlased tema autot kividega loopisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles